Hur du hittar till Cliff Burtons minnessten

Hela historien om busskraschen med Metallica efter bandets spelning i Solna 1986 känner du redan till.
Däremot är det kanske inte lika känt hur man hittar den fina minnesstenen som ligger i närheten av den plats olyckan skedde.
Ursprungligen restes stenen vid den plats olyckan skedde. Sedan lades den ned pga väder & vind och senare flyttades den ett par hundra meter till en lägligare plats.
Nedan finner du vägbeskrivning till denna plats:
Orterna Ljungby och Dörarp nämns i samband med olycksplatsen. Dock så ligger platsen inte inne i någon av orterna utan strax norr om Dörarp.
Rastplatsen ”Gyllene Rasten”, som blev känd i samband med händelsen är sedan länge nedlagd och borta så det är inte mycket man har att gå på.
Kommer man på E4:an norrifrån så svänger man av, in på gamla E4:an ett par mil norr om Ljungby. Det är skyltat med Dörarp. Kör på gamla E4:an mot Dörarp, som går precis innanför ”nya” E4:an.
Mitt ute i ödemarken dyker plötsligt en rastplats/parkeringsyta upp på höger sida. Här ligger stenen på en välskött gräsplätt.

Karta3

Karta2

 

 

 

 

KartaflygfotoCliff

 

 

 

 

 

 

 

 

How to find the memorial stone of Cliff Burton.
It has been moved from its original location, the actual accident location, to a more accessible location a couple of hundred meters north.
If you use Google Maps or a similar map, search for the following and have a look at the maps above:
”Dörarp” by the old highway E4, 20 km north of ”Ljungby”.